Lejonet & Björnen
  • Hem
  • Sortiment
  • Glasscafé
  • Om oss
  • Nyheter
  • Kontakt

Meny

  • Hem
  • Sortiment
    • Glass
    • Sorbet
    • Ekologisk
    • Tårtor
    • Desserttips
    • Vegansk
    • Tillbehör
  • Glasscafé
  • Om oss
  • Nyheter
  • Kontakt
  • Glass
  • Sorbet
  • Ekologisk
  • Tårtor
  • Desserttips
  • Vegansk
  • Tillbehör
14188313_1084578218291929_2754207564475448473_o.jpg

Äppelpaj & vaniljglass

Ingredienser:

Fyllning:

  • 5 äpplen
  • 1 dl socker
  • 1 msk kanel

Pajdeg:

  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl socker
  • 100 g smör eller margarin

1. Fyllning: Skölj, kärna ur och dela äpplena i bitar, ca 1x1 cm. Lägg dem i smord ugnssäker form. Strö över socker och kanel och blanda runt

2. Pajdeg: Blanda de torra ingredienserna till pajdegen. Arbeta in matfettet till en deg. Spritsa degen till ett lock och täck äpplena med det. Grädda i 225°C, ca 25 min tills den är gyllenbrun.

(Recept lånat från www.ica.se)

3. Servera med någon av vanilj glass, gärna från det Ekologiska sortimentet.

DelaFacebookTwittraTwitterDelaGoogle+TipsaSend

Vanilj
14188313_1084578218291929_2754207564475448473_o.jpg

FacebookInstagram

Lejonet & Björnen Sverige AB
August Barks Gata 3
421 32 Västra Frölunda

Tårtbeställning: 031-19 99 33
Telefon: 031-19 92 44
E-post: info@lejonetochbjornen.se

logo

Copyright © 2021