smakbild passion

Sorbet

Våra sorbeter är krämiga och fulla av äkta smaker. Goda att njuta en varm solig sommardag. Prova att servera en sorbet mellan två rätter för att neutralisera. Det mest självklara är förstås att servera sorbet som en god avslutning på en trevlig middag. De är helt fria från mjölk och smör.

När vi producerar våra produkter börjar allt med att vår koksättare tar fram respektive produkts unika recept. Råvarorna plockas ihop och han väger dom. Samtliga råvaror som ska pastöriseras tillsätts i våra kokkärl för att där kokas till en sorbetmix. Efter kokprocessen pumpas mixen över till sina respektive mogningstankar. Där tillsätts resterande råvaror för att under minst ett dygn låta smakerna från de äkta råvarorna blomma ut.

Nu är det dags att låta mixen sorbet.

Det sker genom att den passerar genom en glass maskin där mixen fryses till ca -9 grader för att därefter packas i antingen 5 liters tråg för café och restaurang eller i 0,5 liter bägare för butik.

Hela vägen från receptet till färdig förpackning har vår glassmästare Anders Lejonbjörn kontroll. Han har arbetat i mer än 20 år på Lejonet&Björnen.

Butik

Restaurang/Café