Nyheter

sara_produktion

Lejonet & Björnen utökar glassfamiljen – är du en person med stort engagemang som söker ett variationsrikt arbete?

fairtrade_kampanj_2

Men under veckorna 41 och 42 pågår en Fairtrade kampanj i Sverige. Kampanjen går under namnet ”Det kan aldrig bli för mycket Fairtrade” och syftar till att uppmärksamma och informera svenska konsumenter att man genom sitt val av produkt kan bidra till att skapa goda förutsättningar för odlare och anställda. 

Sedan 2014 har vi på Lejonet&Björnen erbjudit Fairtrade certifierade glassar. De är både KRAV och Fairtrade certifierade. Vi är ensamma i marknaden med att kunna erbjuda svenska konsumenter det. Smakerna är vanilj, choklad, mocca, jordgubb och blåbär.

godisbanken

Lejonet&Björnen på nyöppnade Godisbanken - Sveriges godaste bank!

Godisbanken slog upp sin första butik i Mölndal den 25 september. Butiken som har framtidsplaner på att bli en nationell kedja satsar på hållbarhet och digitalisering. Med en satsning på ett sortiment med fokus på rättvisemärkt, ekologist och veganskt föll självklart valet på att ta in glass från Lejonet&Björnen.  

”Vi valde Lejonet&Björnen då de är ett svenskt privatägt företag med fokus på hållbarhet liksom vi.”, säger Henrik Almqvist, VD Godisbanken.

paskbomb_3

Letar du efter en god dessert till påsk? Beställ vår påskbomb!

Den består av vår krämiga Chocolate De Belize, som enligt vår glassmästare Anders är en av de godaste chokladglassar vi gjort, kombinerad med Williamspäronssorbet med touch av ingefära som på ett behagligt sätt bryter av den rika chokladsmaken med sin sötma och hetta.

Prydligt dekorerad av vår duktiga konditor Moa i påskens tema.

Beställ på tel 031-19 99 33 eller via mail glasscafe@lejonetochbjornen.se

Amanda_4

Vi har öppet som vanligt kl 11-18 på vårt Glasscafé och vi följer såklart noggrant myndigheternas rekommendationer vilket gör att vi gör allt vi kan för att ni som våra glasskunder ska få en så bra och trygg upplevelse som möjligt hos oss.

Normalt så har vi mycket höga hygienkrav men har förstås ytterligare skärpt till dessa mot bakgrund av det aktuella läget. Torkar extra och ofta på alla öppna ytor och handtvätt är hos oss redan en självklarhet!

Normalt tar vi emot kontanter men ber er nu om att betala med kort eller swish.

Amanda_1

Vi söker dig som vill vara en del av vårt glassiga team i vår och sommar!

Vi har passion för vår glass och älskar att se hur nöjda våra kunder blir när vi serverar den till dom!

Nu söker vi passionerade personer som gillar att jobba i team och har mycket positiv energi att förmedla till kunder och kollegor.

Vi har öppet hela året på vår välbesökta glassbar; Danska vägen i Göteborg. Med vårsolen kommer glassuget och då behöver vi förstärka vår redan stabila arbetsgrupp med ytterligare personer.

nyårsbomb

Under 9 år levererade vi glassbomber till Nobelfesten. En tradition vi tagit vidare i form av vår nyårsbomb där varje års smaker annonseras som idag, på Nobeldagen. 2019 års smaker är vår nya krämiga Chocolate De Belize, som enligt vår glassmästare Anders är en av de godaste chokladglassar vi gjort, kombinerad med Williamspäronssorbet med touch av ingefära som på ett behagligt sätt bryter av den rika chokladsmaken med sin sötma och hetta. Dessa smaker skapar den perfekta avslutningen på just din nyårsmiddag!

rescued

30% av all frukt som odlas slängs. Låter det galet? Kanske det, men det är sant. Och bananer är en av de frukter som vi slänger mest. Men nu blir det ändring på det. I dagarna lanserar Rescued en veganglass och en gräddglass på räddade bananer tillsammans med Lejonet&Björnen.

lob_gruppbild_1

Lejonet & Björnens nya identitet och förpackningar är nominerade till Svenska Designpriset 2019. Lejonet & Björnens branding & designbyrå Motherland är med och tävlar med den nya designen i kategorin förpackning/identitet.  

produktion_3

Vi söker en kollega som vill säsongsarbeta tillsammans med oss under maj-augusti.

Det innebär att du ska kunna jobba hela sommaren när ordinarie personal är ledig.

Jobbet är i huvudsak i produktionen men även till viss del lagerarbete och distribution.

Dina arbetsuppgifter