Nyheter

claes_mattias

Vi är glada och stolta att presentera Lejonet & Björnen som officiell supplier till världens första mixade golftävling för damer och herrar. Scandinavian Mixed är ett golfevenemang på PGA European Tour som i år presenterar ett nytt och internationellt unikt koncept. För dig som älskar glass och golf av högsta kvalitet är detta ett tillfälle för en fantastisk upplevelse.

Hakan

Vi gratulerar vår ägare Håkan Mild till den nya tjänsten som klubbdirektör för IFK Göteborg! Med sin passion, professionalism och kamratskap kommer han att lyckas bra!

Håkan kommer vara kvar som ägare till och styrelseledamot i Lejonet & Björnen.

Kat_Hak2

Som ägare till Lejonet & Björnen tackar vi dig som kund, leverantör, samarbetspartner & vän för 2020.

Det har varit ett väldigt annorlunda år där vi alla har visat på stor flexibilitet för att anpassa oss och tålamod men också mod och vilja för att ställa om och hitta nytt.

Vi har nu lämnat det året och blickar fram mot alla glassiga stunder vi tillsammans ska dela under 2021.

Följ oss i våra sociala kanaler så lovar vi dig flera glassiga upplevelser!

Katarina & Håkan Mild

anders_sara

Anders & Sara är kreatörerna av smakerna i årets nyårsbomb. En lyxig mörkchokladglass med svartvinbärssorbet.

Idén kom ifrån önskan om en krämig, exklusiv mörk chokladsmak och längtan efter svensk sommar i form av svarta vinbär. Smakerna är rena, djupa, vuxna och får tillsammans smaklökarna att dansa.

"Det är den första nyårsbomben jag är med och tar fram och det har varit både kul och utvecklande. Smaker och textur är stora intressen hos mig och det känns roligt att få använda mina kunskaper", säger Sara.

nyarsbomb_202
Under 9 år levererade vi glassbomber till självaste Nobelfesten. En tradition vi tagit vidare i form av vår nyårsbomb som vi numer med glädje och stolthet erbjuder till ditt nyårsfirande!
sara_produktion

Lejonet & Björnen utökar glassfamiljen – är du en person med stort engagemang som söker ett variationsrikt arbete?

fairtrade_kampanj_2

Men under veckorna 41 och 42 pågår en Fairtrade kampanj i Sverige. Kampanjen går under namnet ”Det kan aldrig bli för mycket Fairtrade” och syftar till att uppmärksamma och informera svenska konsumenter att man genom sitt val av produkt kan bidra till att skapa goda förutsättningar för odlare och anställda. 

Sedan 2014 har vi på Lejonet&Björnen erbjudit Fairtrade certifierade glassar. De är både KRAV och Fairtrade certifierade. Vi är ensamma i marknaden med att kunna erbjuda svenska konsumenter det. Smakerna är vanilj, choklad, mocca, jordgubb och blåbär.

godisbanken

Lejonet&Björnen på nyöppnade Godisbanken - Sveriges godaste bank!

Godisbanken slog upp sin första butik i Mölndal den 25 september. Butiken som har framtidsplaner på att bli en nationell kedja satsar på hållbarhet och digitalisering. Med en satsning på ett sortiment med fokus på rättvisemärkt, ekologist och veganskt föll självklart valet på att ta in glass från Lejonet&Björnen.  

”Vi valde Lejonet&Björnen då de är ett svenskt privatägt företag med fokus på hållbarhet liksom vi.”, säger Henrik Almqvist, VD Godisbanken.

paskbomb_3

Letar du efter en god dessert till påsk? Beställ vår påskbomb!

Den består av vår krämiga Chocolate De Belize, som enligt vår glassmästare Anders är en av de godaste chokladglassar vi gjort, kombinerad med Williamspäronssorbet med touch av ingefära som på ett behagligt sätt bryter av den rika chokladsmaken med sin sötma och hetta.

Prydligt dekorerad av vår duktiga konditor Moa i påskens tema.

Beställ på tel 031-19 99 33 eller via mail glasscafe@lejonetochbjornen.se

Amanda_4

Vi har öppet som vanligt kl 11-18 på vårt Glasscafé och vi följer såklart noggrant myndigheternas rekommendationer vilket gör att vi gör allt vi kan för att ni som våra glasskunder ska få en så bra och trygg upplevelse som möjligt hos oss.

Normalt så har vi mycket höga hygienkrav men har förstås ytterligare skärpt till dessa mot bakgrund av det aktuella läget. Torkar extra och ofta på alla öppna ytor och handtvätt är hos oss redan en självklarhet!

Normalt tar vi emot kontanter men ber er nu om att betala med kort eller swish.