Nyheter

lob_gruppbild_1

Lejonet & Björnens nya identitet och förpackningar är nominerade till Svenska Designpriset 2019. Lejonet & Björnens branding & designbyrå Motherland är med och tävlar med den nya designen i kategorin förpackning/identitet.  

produktion_3

Vi söker en kollega som vill säsongsarbeta tillsammans med oss under maj-augusti.

Det innebär att du ska kunna jobba hela sommaren när ordinarie personal är ledig.

Jobbet är i huvudsak i produktionen men även till viss del lagerarbete och distribution.

Dina arbetsuppgifter

dekal_vegan

Nu lanserar vi ytterligare en vegansk glass på 0,5 liter för DVH, vegansk choklad. Det blir den andra veganska glassen i sortimentet och den första i ny design.

Det är en krämig chokladglass med en gnutta havssalt som tillsammans med jordnötter bryter av den söta veganska kolasåsen vi virvlat i, säger Anders Lejonbjörn, Glassmästare Lejonet&Björnen.

Efterfrågan av fler veganska glassar har varit hög och det känns självklart att lansera ytterligare en smak på 0,5 liter för DVH, säger Katarina Mild, VD / Ägare Lejonet&Björnen.

lob_gruppbild_1

I det höga bruset av kommunikation är det viktigt att komma fram med sitt budskap. Därför uppdaterar vi nu vår förpackningsdesign för att bli ännu tydligare i vår position som premiumaktör.

Kat_Hak_NK

NK saluhall slår upp sina dörrar den 7 mars efter en stor omvandling och vi står för glassutbudet. Den nya NK Saluhall har ett nytt gastronomiskt koncept där smakupplevelsen står i centrum. Vi erbjuder svensk glass i olika former, från kula till tårta. Idag ingår både ekologiska och veganska varianter i det breda sortimentet.  

”Vår nya glassbar kommer att ge Stockholm tillgång till vårt omtyckta utbud där varje produkt har ett unikt recept. Jag väljer alla ingredienser främst från lokal, regionala och nationella leverantörer.”, säger Anders Lejonbjörn, Glassmästare.

Kat_Hak2

Lejonet & Björnen söker person med stort engagemang som söker ett variationsrikt arbete såsom distributör i Göteborg.

Kat_Hak2

Lejonet & Björnen utökar glassfamiljen – är du en person med stort engagemang som söker ett variationsrikt arbete?

Lejonet & Björnen startades 1977 och är lika starkt förknippat med Göteborg som Avenyn, Feskekôrka och en halv special. I mer än 40 år har man stolt producerat glass utan färgämnen eller tillsatser! Lejonet & Björnen arbetar efter värdeorden; passion, professionalism och kamratskap. Ord som genomsyrar verksamheten och som är en del av de hemliga ingredienserna i de drygt 40 olika glass- och sorbetsmakerna.

Dekal_chocolatesaltedcaramel

För dig som älskar glass, choklad och karamell kommer nu vår nyhet Chocolate Salted Caramel i halvliters förpackning.

För 3 år sedan lanserade vi Sea Salted Caramel som idag är vår storsäljare. Som uppföljare till succésmaken lanserades i våras Chocolate Salted Caramel i skopglass. Under sommaren har smaken funnits till försäljning i Lejonet&Björnens egna glassbarer samt hos återförsäljare runt om i Sverige. Nu lanseras smaken i halvliters förpackning till försäljning i butik.

TUGG

TUGG Burgers succékedjan från Borås uppgraderar sina milkshakes med kvalitetsglass från Lejonet&Björnen.   

Lysekil_1

Lejonet&Björnen förvärvar Glasskaféet Lysekil vid centrala Kungstorget i Lysekil. Förvärvet blir det andra glasskaféet helt och hållet i Lejonet&Björnens egen regi.   

För 12 år sedan startade Ann-Christine och Alf Brattin Glasskaféet Lysekil och har från början sålt glass från Lejonet&Björnen. Glasskaféet som är beläget vid Kungstorget är en populär träffpunkt i Lysekil.