30 ÅR AV PASSION, PROFESSIONALISM & KAMRATSKAP

I över 40 år har vi på Lejonet & Björnen producerat glass & sorbet av högsta kvalitet i Göteborg. Under 30 av dessa år har Glassmästare Anders Lejonbjörn varit en nyckelfigur. Här ger Anders sin berättelse.

Anders Lejonet & Björnen resa började 1993, men kärleken och passionen för goda smaker väcktes tidigare.

– Jag är uppvuxen i en konditorfamilj, så hantverket och intresset för smaker har alltid legat mig varmt om hjärtat. 1989 Tog mina föräldrar över Lejonet & Björnen och 1993 gjorde jag min första riktiga arbetsdag, säger Anders Lejonbjörn, Glassmästare Lejonet & Björnen.

På den tiden hade vi både glasscafé, produktion och lager i lokalen på Danska Vägen i Göteborg.

– Allt eftersom fick jag lära mig mer om glasstillverkning genom min mamma Elisabeth. På den tiden gjorde vi på små batcher utifrån recept vi hade i en pärm. Vi kunde göra 16-20 olika smaker varje dag, dessa sålde vi sedan i glasscafét och hos några få utvalda återförsäljare, fortsätter Anders.

Runt 1998 började Anders jobba mer med produktutveckling.

– Jag har ju som nämnts ett stort intresse för det här med smaker och succesivt fick jag ta över rollen som produktutvecklare. Jag tog fram nya smaker och arbetade om befintliga. Nyfikenheten att skruva lite på ett recept, utmana mig själv och se om jag kan göra det ännu bättre, den lever kvar än idag, säger Anders.

2009 tog Katarina & Håkan Mild över företaget och bestämde sig för att expandera och utveckla. Men de båda lovade varandra att villkoren var som tidigare, naturliga och noga utvalda råvaror, ett hantverk som kunderna verkligen känner smaken av.

– Katarina & Håkan, liksom jag, såg potentialen i produkten och varumärket, fortsätter Anders.

– När jag och min man Håkan tog över Lejonet & Björnen kände vi direkt att vi ville ha med Anders. Hans passion och kärlek till produkten lyste så stark och hans kunskap var ovärderlig. Han har varit en viktig kollega, och vän, att ha med på vår tillväxtresa, säger Katarina Mild, VD & Ägare Lejonet & Björnen.

Idag omsätter Lejonet & Björnen närmare 50MSEK och finns i hela landet. Glassmästare Anders jobbar främst med produktutveckling, produktion, inköp och är en del av företagets marknadsgrupp.

– Anders är otroligt kreativ och en viktig resurs i vår marknadsgrupp. Kameran, och våra följare (haha) älskar honom och vi lyfter ofta fram honom i våra sociala medier bl.a. på YouTube, säger Julia Mild, Marknadschef på Lejonet & Björnen.

– Det har minst sagt varit en resa och jag har lärt mig otroligt mycket. Kärleken till produkten och varumärket har med åren vuxit sig än starkare. Lejonet & Björnen är ett entreprenöriellt företag med en stark framåtanda. Vi vågar utmana och komma på nya sätt att överraska. Det gör det enkelt för mig att hålla passionen uppe, avslutar Anders.

Anders har under åren tagit fram över 100 nya smaker och utvecklat receptet på alla befintliga sorter.

Föregående
Föregående

GLÄDJE LÄKER!

Nästa
Nästa

EN TRADITION FRÅN NOBEL!