Vardagslyx från Göteborg

Det finns en del saker som starkt förknippas med staden Göteborg. Feskekôrka, så klart. Poseidon, givetvis. Hamnen, Heden och en halv special får också räknas in i den kategorin. Precis som Volvo, Avenyn och salta vindar. Och ett speciellt glassföretag som 1977 startades av Werner Steffens. Namnet hämtades förresten från det lejon som finns med på Göteborgs stadsvapen och grundarens son.

Lejonet & Björnen.

Som blivit synonymt när man vill ha något extra.
Som inte smakar som annan glass.
Som aldrig tummar på råvarorna.
Som alltid sätter guldkant på tillvaron.
Vi kallar det vardagslyx.

Det hela började i en liten lokal på Räntmästaregatan i stadsdelen Lunden i Göteborg.
Här köade folk för att köpa glass eller sorbet.
Hemligheten? Den smakade precis som den var framställd. Hemgjord, helt enkelt.
Konceptet har hängt med sedan dess.
2009 tog Katarina och Håkan Mild över företaget och bestämde sig för att expandera och utveckla. Men de båda lovade varandra att villkoren var som tidigare.
Naturliga och noga utvalda råvaror främst från lokala, regionala och nationella leverantörer.
Ett hantverk som kunderna verkligen känner smaken utav. I fabriken i Göteborg, där vi är ett litet men noga utvalt team som jobbar, kokas det varje år kilovis av vaniljstänger. Varför? Hur ska man annars göra? Jordgubbar, och andra bär som blandas i glassen, väljs med stor omsorg och alltid av högsta kvalitet. Ni ska dessutom veta att vår glassmästare Anders har en unik förmåga för att hitta smaker som tillsammans smälter i munnen.

Som till exempel det faktum att vi använder smör istället för grädde i flera av våra glassar. Ni vet väl att det lyfter fram smakerna ytterligare. Och att det är ett knep som stjärnkockar världen över använt i många år.
Färgämne är ett okänt begrepp hos Lejonet & Björnen. Det finns ingen anledning att veta exakt vad det innebär eftersom det aldrig har eller kommer att ingå i det vi kallar vardagslyx.
För oss innebär inte KRAV och Fair Trade ett måste, utan ett välkommet ansvar. Där vi anser att vi med våra beslut kan göra skillnad i viktiga frågor som hänsyn till djur, människa och miljö.

Om Lejonet & Björnen från 70-talet blev ett lokalt begrepp i Göteborg har varumärket vuxit sig allt starkare och finns idag i livsmedelsbutiker, caféer och restauranger i hela landet.

Vi erbjuder ett sortiment som innehåller fler än 40 olika glass– och sorbetsorter.

På Danska Vägen i Göteborg har vi dessutom vårt eget stolta glasscafé, som naturligtvis heter Lejonet & Björnen och som precis som exempelvis Feskekörka, Poseidon, Heden och en halv special blivit en känd del av staden.
Det är vi stolta över.
Även om vi egentligen bara är ute efter att bjuda alla på lite vardagslyx.

 

lob_gruppbild_1