I PROVKÖKET MED GLASSMÄSTARE ANDERS LEJONBJÖRN!

Glass är fantastiskt! Speciellt när den görs på naturliga och noga utvalda råvaror, som Lejonet & Björnen. Med stor kunskap och passion skapar glassmästare Anders Lejonbjörn glass och sorbet av högsta kvalitet.

Det är september månad och många kanske tror att det har lugnat ner sig i glassbranschen. Men inte hos oss på Lejonet & Björnen. Vi går nu in i vår primära utvecklingstid och för glassmästare Anders Lejonbjörn handlar det om smaker och sortiment.

– Jag tar fram potentiella nyheter som presenteras för vår smakpanel. Vissa av dessa lanseras senare på marknaden. Men jag jobbar också aktivt med vårt befintliga sortiment, säger Anders Lejonbjörn, Glassmästare på Lejonet & Björnen.

I provköket som finns intill glassfabriken i Göteborg är det nu full fart. Här kreeras, kokas och testas smaker.

– Jag har alltid ett öra mot marknaden och håller mig uppdaterad kring trender, främst internationella. Detta är viktigt för att kunna ta fram attraktiva och tidsenliga förslag på nyheter. Arbetet med vårt befintliga sortiment pågår ständigt. Det rör sig om allt från råvaror där jag vill säkerställa att vi alltid håller högsta kvalitet, till att göra små receptjusteringar som kan höja smakupplevelsen ytterligare. Det senast exemplet är vår klassiker romrussin, där använder vi nu Flor de Caña 7 årig rom, avslutar Anders.

Nyheter lanseras generellt i samband med våren både mot dagligvaruhandeln och café & restaurang.

Anders Lejonbjörn, Glassmästare på Lejonet & Björnen

Anders Lejonbjörn, Glassmästare på Lejonet & Björnen

Föregående
Föregående

HÖSTLOVET FIRAS BÄST PÅ..

Nästa
Nästa

Hipp hipp hurra!