En sötsyrlig succé till både vardag & fest!
DULCE, HALLON & COOKIES
Ingredienser cookies:
225 g smör
2,5 dl brunt farinsocker
1,75 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
3 dl mörka chokladknappar eller grovhackad choklad
1 dl grovhackade hasselnötter
Ingredienser dekorering:
Färska hallon
Gör så här:
Räcker till flera serveringar.
Sätt ugnen på 225 grader och klä en plåt med bakplåtspapper.
Cookies:
Arbeta samman smör, farinsocker, strösocker och vaniljsocker.
Tillsätt äggen, ett i taget och blanda väl.
Blanda samman mjöl, bikarbonat och salt. Rör ner blandningen i äggsmeten och tillsätt chokladen och nötterna.
Klicka ut smeten på bakplåtspappret och grädda kakorna i 8–10 minuter. Låt svalna.
Ta fram Dulce de Lecheglass och skopa upp 2 kulor i fina glas. Dela kakorna i bitar och toppa med dom och färska hallon.
Servera och njut!
VÄRD ATT DELA
Skicka gärna in bilder på hur din dessert blev, så uppdaterar vi galleriet nedan med era kreationer.