Seg på insidan och frasig på utsidan. Toppa med färska bär och frukter för en perfekt kombination av sött och syrligt.

MINIPAVLOVA MED LÄSKANDE SORBET


Ingredienser pavlova:

  • 6 stora äggvitor

  • 4 dl strösocker


Ingredienser dekorering:

  • Färska hallon

  • Färsk passionsfrukt

  • Kolasås

Gör så här:

Räcker till flera serveringar.

Sätt ugnen på 100 grader och klä en plåt med bakplåtspapper.

  1. Pavlova:

    Vispa äggvitorna till ett fast skum med hjälp av elvisp i en bunke av glas eller metall.

    Tillsätt lite socker åt gången och fortsätt vispa tills smeten är fast.

    Stjälp upp smeten i förslagsvis sex klickar på bakplåtspapper och forma till en rund marängbotten med kant.

    Grädda ca 1,5h i mitten av ugnen. Stäng av ugnen och låt plåten stå kvar på eftervärme i ca 1h. Låt sedan marängen svalna innan dekorering.

  2. Kula upp Passionssorbet och Hallonsorbet och lägg på marängen. Toppa med färska bär, frukt och kolasås.

  3. Servera och njut!

Sorbet som används.

Sorbet som används.


VÄRD ATT DELA

Skicka gärna in bilder på hur din dessert blev, så uppdaterar vi galleriet nedan med era kreationer.

Föregående
Föregående

Whiskyfloat

Nästa
Nästa

Pavlova med Dulce de Lecheglass