Oväntat och djärvt. Och försvinnande gott.

WHISKYGLASS MED PÄRONKAKA


Ingredienser päronkaka:

  • 150 g smör

  • 2 dl strösocker

  • 3 ägg

  • 3 dl vetemjöl

  • 1 tsk bakpulver

  • 1,5 tsk vaniljsocker

  • 1,5 dl mjölk

  • 1 moget päron


Ingredienser dekorering:

  • Florsocker

Gör så här:

4-6 serveringar.

Sätt ugnen på 175 grader.

  1. Smörj en rund form (22-24cm) med avtagbar kant. Häll i ströbröd.

  2. Vispa smör & socker poröst.

  3. Vispa i ett ägg i taget.

  4. Blanda vetemjöl, bakpulver & vaniljsocker i en skål och häll ner i smeten. Tillsätt mjölken.

  5. Häll smeten i den bröade formen.

  6. Skiva päron tunt och lägg ut i ett fint mönster på toppen.

  7. Grädda 35-40 minuter långt ner i ugnen.

  8. Pudra florsocker över kakan när den svalnat.

  9. Kula upp Whiskyglass till kakan.

  10. Servera och njut!

Glass som används.


VÄRD ATT DELA

Skicka gärna in bilder på hur din dessert blev, så uppdaterar vi galleriet nedan med era kreationer.

Föregående
Föregående

Milkshake

Nästa
Nästa

Chocolate Sundae