En festlig efterrätt med lyxig smak och crunch - glass plus två lägg, gott och enkelt!

WHISKYGLASS MED HJORTRONKOMPOTT


Ingredienser kompott:

  • 250 g frysta hjortron

  • ½ dl strösocker

  • 1 vaniljstång


Ingredienser kanderade nötter:

  • 2 dl strösocker

  • 2 msk vatten

  • 2 dl hasselnötter

  • ½ tsk flingsalt

Gör så här:

Räcker till flera serveringar.

  1. Kompott:
    Värm hjortronen på medelvärme i en gryta ihop med strösocker. Dela och skrapa ur vaniljstången. Låt stång och frön sjuda med i ca 10 minuter. Ställ åt sidan fram till servering, eller förvara i kyl och värm vid servering.

    Det går även bra att använda hjortronsylt.

  2. Kanderade nötter:

    Koka upp socker och vatten i en tjockbottnad kastrull.
    Häll i nötterna och rör om tills vätskan avdunstat och sockret smält.

    OBS! Det går fort på slutet.

    Nötterna är klara när de är gyllenbruna och det börjar knäppa från dom. Strö över saltet. Häll upp dom på bakplåtspappret och sära på dom kvickt. Skär ner dom i mindre bitar.

  3. Ta fram Whiskyglass och skopa upp 2 kulor i fina glas. Häll över kompotten och strö över de kanderade nötterna.

  4. Servera och njut!

Lejonet & Björnen - Whiskyglass bägare

Glass som används.


VÄRD ATT DELA

Skicka gärna in bilder på hur din dessert blev, så uppdaterar vi galleriet nedan med era kreationer.

Föregående
Föregående

Sorbetdrink

Nästa
Nästa

Marängsviss