Meny glassprovarran

Glass

Vår goda glass är krämig och har en lång eftersmak. Den är gjord på äkta råvaror och inga färgämnen. Vår glassmästare har med sin känsla och långa erfarenhet noggrant valt ut råvaror och kombinerat dom på bästa sätt.

Från ko till kula

All färsk mjölk till konventionell glass levereras av svenska bönder.

När vi producerar våra produkter börjar allt med att vår koksättare tar fram respektive produkts unika recept. Råvarorna tas fram och han väger upp dom. Samtliga råvaror som ska pastöriseras tillsätts i våra kokkärl för att där kokas till en glassmix som sedan homogeniseras. Efter kokprocessen pumpas mixen över till sina respektive mogningstankar. Där tillsätts resterande råvaror för att under minst ett dygn låta smakerna från de äkta råvarorna blomma ut.

Nu är det dags att låta mixen bli glass eller sorbet.

Det sker genom att den passerar genom en glass maskin för att därefter packas i antingen 5 liters tråg för café och restaurang eller i 0,5 liter bägare för butik.

Hela vägen från receptet till färdig förpackning har vår glassmästare Anders Lejonbjörn kontroll. Han har arbetat i mer än 20 år på Lejonet&Björnen.