Lejonet & Björnen - Guldsponsor till Team Rynkeby Göteborg

För tredje året i rad går Lejonet & Björnen in som guldsponsor till Team Rynkeby Göteborg.

Team Rynkeby är ett 20 år gammalt initiativ från Danmark. Idén föddes av 11 motionscyklister med anknytning till den danska juiceproducenten som bestämde sig för att cykla till Paris för att se avslutningen av Tour de France.

För att finsansera resan kontaktade de företag som gick in som sponsorer. Väl hemma i Danmark fanns ett överskott på dryga 40 000 danska kronor. Pengarna skänkte Team Rynkeby till barncanceravdelningen på Odense Universitetshospital och en ny tradition var därmed född.

Idag består Team Rynkeby av 2250 motionscyklister och 350 medhjälpare fördelat på 65 lag i olika länder.

Deltagarna är utvalda och ska inte bara klara av att cykla dryga 1200 km till Paris – de förpliktigar sig också till att göra en insats för att samla in pengar till barn med allvarliga sjukdomar.

Idén och upplägget kring Team Rynkeby presenterades för oss av en av våra kunder som är med i laget från Göteborg och ett samarbete inleddes.

– Vi har sedan länge valt att engagera oss i projekt som jobbar för barn. Redan 2010 Inledde vi samarbete med Min stora dag och sedan 2012 med Ronald McDonald hus i Göteborg. Att få vara en del av Team Rynkeby, som jobbar för att samla in pengar till organisationer som driver forskning framåt i kampen mot barncancer, känns för oss väldigt naturligt, säger Katarina Mild, VD & ägare Lejonet & Björnen.

– Vi vill inte bara erbjuda god glass, vi vill också vara med och göra gott. Vi lever efter uppfattningen att ingen kan gör allt, men alla kan göra något. Och tillsammans kan vi göra mycket, fortsätter Katarina.

– Sedan attraherades vi av aktiviteten i sig – att flera lag runt om i Europa skapar en fysisk aktivitet: en rörelse tillsammans för att bidra till fortsatt forskning om barncancer, avslutar Katarina.

Föregående
Föregående

NYÅRSBOMB – EN TRADITION SEDAN NOBEL

Nästa
Nästa

Lejonet & Björnen utökar glassfamiljen – är du en person med stort engagemang som gillar att arbeta? Läs då gärna vidare om oss!