Sött, syrligt och crunchy - denna dessert har allt du kan önska!

PAVLOVA


Ingredienser pavlova:

  • 4 äggvitor

  • 1/2 krm salt

  • 2 1/2 dl strösocker

  • 1 msk majsstärkelse

  • 2 tsk vaniljsocker


Ingredienser fyllning och dekorering:

  • Vispgrädde

  • Mascarpone

  • Florsocker

  • Hallonsylt

  • Färska hallon

  • Citronmeliss

Gör så här:

Räcker till flera serveringar.

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Vispa äggvitor och salt till ett hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget, under vispning. Vispa tills smeten är hård. Vispa sedan ner majsstärkelse och vaniljsocker.

  3. Lägg bakplåtspapper i en form och bred ut smeten i formen. Gör en liten fördjupning i mitten.

  4. Placera formen i den nedre delen av ugnen. Sänk värmen till 125 grader och grädda i ca
    1,5h. Stäng av ugnen och låt formen stå kvar tills ugnen har svalnat. Ta därefter ut formen och låt pavlovan svalna.

  5. Vispa grädde och blanda i mascarpone, florsocker och hallonsylt.

  6. Lägg mascarponekrämen på pavlovan. Skopa upp Vit Choklad & Hallon och lägg på krämen. Toppa med färska hallon och citronmeliss.

  7. Servera och njut!

Glass som används.


VÄRD ATT DELA

Skicka gärna in bilder på hur din dessert blev, så uppdaterar vi galleriet nedan med era kreationer.

Föregående
Föregående

Glassdrink

Nästa
Nästa

Mango & Passion