
Sött, syrligt och crunchy - denna dessert har allt du kan önska!
PAVLOVA
Ingredienser pavlova:
4 äggvitor
1/2 krm salt
2 1/2 dl strösocker
1 msk majsstärkelse
2 tsk vaniljsocker
Ingredienser fyllning och dekorering:
Vispgrädde
Mascarpone
Florsocker
Hallonsylt
Färska hallon
Citronmeliss
Gör så här:
Räcker till flera serveringar.
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa äggvitor och salt till ett hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget, under vispning. Vispa tills smeten är hård. Vispa sedan ner majsstärkelse och vaniljsocker.
Lägg bakplåtspapper i en form och bred ut smeten i formen. Gör en liten fördjupning i mitten.
Placera formen i den nedre delen av ugnen. Sänk värmen till 125 grader och grädda i ca
1,5h. Stäng av ugnen och låt formen stå kvar tills ugnen har svalnat. Ta därefter ut formen och låt pavlovan svalna.Vispa grädde och blanda i mascarpone, florsocker och hallonsylt.
Lägg mascarponekrämen på pavlovan. Skopa upp Vit Choklad & Hallon och lägg på krämen. Toppa med färska hallon och citronmeliss.
Servera och njut!