Seg på insidan och frasig på utsidan. Toppa med färska bär och frukter för en perfekt kombination av sött och syrligt.

PAVLOVA MED DULCE DE LECHEGLASS


Ingredienser pavlova:

  • 1 frp Dulce de Leche

  • 6 stora äggvitor

  • 4 dl strösocker


Ingredienser dekorering:

  • Färska hallon

  • Färska blåbär

  • Färsk Mango

  • Färsk passionsfrukt

  • Färsk physalis

  • Kolasås

Gör så här:

Räcker till flera serveringar.

Sätt ugnen på 100 grader och klä en plåt med bakplåtspapper.

  1. Pavlova:

    Vispa äggvitorna till ett fast skum med hjälp av elvisp i en bunke av glas eller metall.

    Tillsätt lite socker åt gången och fortsätt vispa tills smeten är fast.

    Stjälp upp smeten på bakplåtspapper och fördela ut klickar av glassen.

    Blanda ut glassen med smeten och forma till en rund marängbotten med kant.

    Grädda ca 1,5h i mitten av ugnen. Stäng av ugnen och låt plåten stå kvar på eftervärme i ca 1h. Låt sedan marängen svalna innan dekorering.

  2. Kula upp Italiensk Vanilj och lägg på marängen. Toppa med färska bär, frukt och kolasås.

  3. Servera och njut!

Glass som används.

Glass som används.


VÄRD ATT DELA

Skicka gärna in bilder på hur din dessert blev, så uppdaterar vi galleriet nedan med era kreationer.

Föregående
Föregående

Minipavlova med sorbet