Söt, syrlig och alldeles underbar!

ITALIENSK VANILJ MED RABARBERKOMPOTT


Ingredienser rabarberkompott:

  • 500g rabarber

  • 1 1/2 dl vatten

  • 3/4 dl socker

  • 1 vaniljstång

  • 1 1/2 msk potatismjöl


Ingredienser dekorering:

  • Citronmeliss

  • Krossade kolakakor

Gör så här:

Räcker till flera serveringar.

  1. Ansa och dela rabarber i mindre bitar, lägg i en kastrull.

  2. Tillsätt socker, vaniljstång och vatten. Koka tills rabarbern är mjuk.

  3. Blanda potatismjöl med lite kallt vatten och rör ner i kompotten.

  4. Lägg upp i en serveringsskål.

  5. Skopa upp italiensk vanilj och lägg på kompotten.

  6. Toppa med krossade kakor, förslagsvis kolakakor och citronmeliss.

  7. Servera och njut!

Glass som används.


VÄRD ATT DELA

Skicka gärna in bilder på hur din dessert blev, så uppdaterar vi galleriet nedan med era kreationer.

Nästa
Nästa

Grillade nektariner