LEJONET & BJÖRNEN NÅR EN MILSTOPLE!

Nu blir det ännu enklare för alla att njuta av svensk superpremiumglass! Lejonet & Björnen och ICA Sverige ingår centralt avtal.

Sedan 2015 har Lejonet & Björnens produkter levererats till ICAs butiker genom deras distributionsflöde butikspack. Nu tar man nästa steg och går in en central listning med Sveriges ledande livsmedelskedja, ICA Sverige.

– Vi har en tydlig strategi som vi tror på och jobbar varje dag stenhårt utifrån den. Med ödmjukhet vill jag säga att jag tycker att vi har gjort det bra. Vi har fått ihop försäljning och marknad, två processer som måste pågå parallellt, säger Katarina Mild, VD & ägare, Lejonet & Björnen.

I augusti 2022 anställdes en försäljningschef för dagligvaruhandeln och kort därefter en marknadschef.

– Vi har jobbat systematiskt med vår säljprocess samtidigt som vi har breddat vår säljkår för att nå nya geografiska marknader, och det har gett resultat. Arbetet med varumärket är en ständigt pågående process och här följer vi våra planer. I kombination har det lett oss fram till denna fantastiska affärsmöjlighet med ICA, fortsätter Katarina.

Det rör sig om sex artiklar ur Lejonet & Björnens sortiment som nu kommer att planogram läggas i flera av ICAs ca 1300 butiker.

– Jag är stolt över vad mitt team har åstadkommit. För 2023 lyckades vi nå en hög försäljningsutveckling trots rådande konjunkturläge. Det öppnar nya dörrar och ger oss energi. Våra ambitioner är höga och resan har bara börjat. Detta är ett stort steg i vårt mål att erbjuda svensk superpremiumglass till hela landet, säger Mia Nilsson, Försäljningschef dagligvaruhandeln, Lejonet & Björnen.

Lejonet & Björnens säljkår består idag av fem fältsäljare och en försäljningschef med planer på att expandera.

– Vi är ett personligt företag med en högkvalitativ produkt. Vi värdesätter alltid en nära relation med våra kunder. Vi gör det här tillsammans. Vi planerar därför att anställa ytterligare fältsäljare under 2024, för att kunna täcka fler geografiska marknader, avslutar Mia.

Glassen kommer att nå butiker från v.11. Smakerna som ICA har valt är Sea Salted Caramel, Italiensk Vanilj, Italiensk Choklad, Blåbärs cheesecake, Chocolate Salted Caramel och Saffran & Honung. Övriga smaker kommer att fortsätta flödas via butikspack.

Föregående
Föregående

GODA NYHETER OCH ETTSPÄNNANDE PRODUKTSEGMENT

Nästa
Nästa

SAMARBETET MELLAN LEJONET & BJÖRNEN & TEAM RYNKEBY RULLAR VIDARE!