För stora och små stunder.

PANNKAKSTÅRTA


Ingredienser pannkakstårta:

  • 3 dl vetemjöl

  • 1/2 tsk salt

  • 6 dl mjölk

  • 2 ägg

  • 50g smör


Ingredienser fyllning och dekorering:

  • 3 dl vispgrädde

  • 100g färskost

  • 2 dl hallonsylt

  • 2 tsk vaniljsocker

  • 2 frp Vit Choklad & Hallon

  • Färska hallon

  • Vit Choklad

  • Citronmeliss

Gör så här:

Räcker till flera serveringar.
I det här receptet använder vi Vit Choklad & Hallon. Det går självklart att byta till just din favoritsmak!

  1. Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa ner mjölken till en slät smet, fortsätt med äggen.

  2. Smält smör i en stekpanna och vispa ner i smeten. Spara lite i pannan till stekning.

  3. Stek pannkakorna.

  4. Lägg pannkakor i en bakform. Både i botten och längst kanterna på formen. Dom ska hänga över lite på kanterna så att dom kan vikas in sen.

  5. Vispa grädde och färskost, blanda i sylt, vaniljsocker och hackad vit choklad. Lägg fyllningen på pannkakorna i formen. Varva pannkakor och fyllning i flera lager. Toppa varje lager med riven vit choklad och färska hallon.

  6. Vik ihop sidorna mot mitten så att pannkakstårtan stängs och skopa upp Vit Choklad & Hallon och lägg på toppen. Toppa med hackad vit choklad, färska hallon och citronmeliss.

  7. Låt stå i kylen i ca 3-4 timmar innan servering.

  8. Servera och njut!

Glass som används.


VÄRD ATT DELA

Skicka gärna in bilder på hur din dessert blev, så uppdaterar vi galleriet nedan med era kreationer.

E-maila oss din bild
Föregående
Föregående

Sundae

Nästa
Nästa

Cheesecake med en twist